maandag 29 juni 2009

De voorbereidingen

18 april kreeg Rob het 'ja' woord om voor Unilever in Vietnam te werken, 19 juli zullen wij met Loes, Jasper en Koen iedereen uitzwaaien en voor 3 jaar naar ons nieuwe land vertrekken.
3 maanden van voorbereiding voor emigratie naar een land als Vietnam is niet veel.

Een eerste reis om huis en school te regelen, een reeks van 11 vaccinaties voor allemaal, voor Rob de working permit, visa, laatste spullen kopen die daar niet verkrijgbaar zijn, verzekeringen, heel veel ruimen in huis, ideeen voor het nieuwe huis, nieuwe school regelen, huis verhuren, formulieren, formulieren. Kortom: 1001 dingen te regelen.


18 juni reed de container met onze spullen de straat uit. Hopelijk zien wij al onze spullen eind juli/begin augustus weer terug in ons nieuwe huis in
Ho Chi Minh City (HCMC). Dat is de grootste zorg: komt alles wel goed door de douane ? Na veel verschillende informatie gelezen te hebben zoals: meer dan 1 fiets wordt geconfisceerd, 1 electrical equipment per huishouden, geen James bond films, geen tijdschriften (ook al is het Margriet) met bikini mode erin, kun je je voorstellen dat ik blij ben als alles er is.

Loes en Jasper hebben er bijna 30 uur Engelse les opzitten en hebben in ieder geval een goede basis. Ook Koen pikt al wat woordjes op. Ze hebben
er allemaal zin in (voor zover ze zich er iets bij voor kunnen stellen), maar zullen ook hun vriendjes en vriendinnetjes missen. Ze hebben al een eigen emailadres, zodat ze wel contact kunnen houden.

Rob is afgelopen 2 weken in Vietnam geweest om in te werken. Er was een teambuildingsessie, waarbij hij de kans kreeg om het bedrijf al goed te leren kennen en het Noorden van Vietnam te zien. Daarna is hij met de auto tot Midden Vietnam gereden om meer van de tradional trade te leren. De reis eindigde per vliegtuig in HCMC, waar hij op zijn nieuwe kantoor is ingewerkt door zijn voorganger. Zo hij heeft al veel van het land gezien en is hij al redelijk ingewerkt.

En alleen maar enthousiasme ! Dat belooft veel goeds!