donderdag 20 oktober 2011

Allemaal weer in de flow!

Het eerste kwartaal school zit er morgen alweer op voor de kinderen. Na 2 maanden hard werken hebben
ze dan een week vakantie. Na de vakantie zaten ze alweer snel in het ritme. Koen zit in year 1 en groep 3 en leest na deze paar weken al aardig goed. Schrijven gaat wat langzamer, maar hij kan alle woordjes schrijven. Als grote jongen heeft hij hetzelfde uniform aan als Jasper en ook hij mag een 'after school club' doen. Koen heeft Kung Fu gekozen en is heel stoer in zijn zwarte vechterspakje.

Jasper heeft dezelfde klas gehouden, zit in year 4 en groep 6.  Al snel begint hij te oefenen voor de musical Robin Hood, die hij deze week heeft gespeeld. Alle kinderen hebben met hun jaargroep (zo'n 100 kinderen) 1x per jaar een musical, die in het eigen theater van school wordt opgevoerd. Er is een mooi decor, alle kinderen hebben kostuums aan en het wordt geregisseerd door de docenten.
Jasper heeft meegedaan aan voetbalwedstrijden en is geselecteerd om mee te spelen met wedstrijden in Phuket, Thailand. Beretrots natuurlijk en 2x per week staat hij om 7.00 uur op het veld op school.

Loes is iets minder blij met haar klas. Ze zijn voor het eerst sinds jaren gemixt en haar juf is een echte Britse strenge juf. Ze zit in het laatste jaar van de lagere school, year 6 en groep 8 en zal dit jaar ook een soort CITO toetsen doen (maar dan in het internationale systeem). Ze heeft hard gezwommen en heeft zich weer geplaatst voor zwemwedstrijden in Bangkok half december. En ook zij mag 2x per week om 7.00 uur in het zwembad liggen. Heerlijk voor papa & mama....

Na de zomervakantie zijn we een paar dagen naar Mui Ne geweest. We waren hier 2 jaar geleden al geweest, maar vanwege de lange reis waren we er niet weer geweest. En ook nu weer. 160 km afleggen in 5 uur tijd is toch altijd weer een beetje afzien. Maar het was wel weer de moeite waard. De ruige zee met kitesurfers en vooral de eindeloze zandduinen.
 
Daarna heb ik erg moeten wennen om mijn draai weer te vinden. Veel vrienden weg en weer een beetje zoekende naar een nuttige dagbesteding. Inmiddels ben ik weer verder met de studie, waarvoor ik nog een paar vakken doe en dan een punt erachter zet. Dan wil ik het geleerde in praktijk brengen en ik ben aan het kijken of en hoe ik een website kan opzetten. Dat geeft wel weer voldoening en ben ik de nodige uurtjes mee zoet. We hebben een piano gekocht en ik speel na 25 jaar weer. Heerlijk ! Ook Loes en Jasper hebben les.Verder ben ik bezig met een cursus photoshop en ga weer af en toe met de camera op pad om de nog steeds bijzondere gebeurtenissen vast te leggen. Zoals op vele plaatsen worden er hele wijken neergehaald om nieuwbouw te plegen, veel te duur voor de lokale bevolking. Gelaten leven de mensen tussen het slooppuin, bieden ze hun koopwaar aan en zitten gezellig samen. Als we een klein steegje inlopen zitten we zo in het groen, midden in de stad. We worden gewenkt door een man in een krot, die een blinde zoon bij zich heeft die hij ons wil laten zien. Op straat spreekt een intelligente vrouw ons in het Engels aan. Ze verkoopt, bij gebrek aan oppas, eten in een stalletje in plaats van dat ze met toeristen in het centrum omgaat.

De tegenstelling met ons thuis is altijd groot. Mooi huis, zwembad en personeel in huis. Als je even niet lekker in je vel zit kan het je gestolen worden. Maar we zijn nu allemaal weer erg positief gestemd en dan genieten we er wel weer dubbel van. We hebben een nieuwe kok, die minder werkt als de vorige. Heerlijk, baas in eigen huis ! Ze is jong en komt uit een erg arme familie uit het noorden en heeft weinig warmte gekend. Ze is verbaasd om te zien hoe je als familie ook met elkaar kunt omgaan. Dan besef je je weer des te meer hoe gelukkig we toch zijn om aan de goede kant van de wereld geboren te zijn...

En dan last but not least, de man des huizes. Na een heel zwaar voorjaar lijkt de knop om te zijn en gaat Rob bijna fluitend door het leven. Als loopt goed, alles lijkt op z'n plek te vallen en hij heeft alles onder controle. Dat merken we thuis natuurlijk ook. Hij zit niet meer iedere avond achter de computer en hij heeft weer tijd voor de kinderen. Hopen dat we zo het jaar verder kunnen !

Vandaag zijn Rob's ouders aangekomen na een goede reis en kunnen ze weer 3 weken genieten. De kinderen hebben de nachtjes afgeteld en renden op hun af ! Volgende week zullen we eerst heerlijk lanterfanten en dan gaan we een aantal dagen naar Angkor Wat in Cambodja, het grootste tempelcomplex ter wereld. Wordt vervolgd....