zaterdag 30 juni 2012

Het derde jaar voorbij

Alweer 3 jaar Vietnam. We herinneren ons nog goed ons afscheid in Nederland, de verhuizing, de eerste dagen. Ons leven in Nederland lijkt heel lang geleden. Eigenlijk zou onze tijd in Vietnam nu afgelopen zijn, maar we zijn erg blij dat we nog een jaar hebben. Bij Rob loopt het op rolletjes. Hij heeft alles onder controle, heeft super contacten in de markt en heeft er veel plezier in. De kinderen hebben een leuke groep vrienden, hoewel deze tijd van afscheid nemen echt niet leuk is. Gisteren hebben we Koen's dikke vriendinnetje Daphne uitgezwaaid, wat ook onze laatste hechte Nederlandse vrienden zjin, Jan & Linda. Ze gaan naar Jakarta (je begrijpt, voor onze goede reden om daarheen te gaan). Loes heeft een goede vriendin uitgezwaaid, die teruggaat naar Australië. En nog vele anderen. We hebben inmiddels veel meer buitenlandse vrienden dan in het begin, wat eigenlijk net zo leuk is. Van de week een Indiaas buffet, Jasper leert kaarten in het Tjechisch, Loes krijgt alle Koreaanse eigenaardigheden van presteren van dichtbij mee.

En ik ben erg druk met de opzet van een reiswebsite. Een nieuwe wereld, zowel qua hoe de reiswereld is georganiseerd, als technisch gezien hoe internet en het hebben van een website werkt. Ik kan je zeggen, het is niet eenvoudig ! Gelukkig heb ik een heel goed webbureau in Nederland die meedenkt en alle mogelijkheden helder maakt. Het concept wat ik ga opzetten is anders dan wat nu geboden wordt bij verre reizen. De reiziger kan zelf plannen en boeken via de website met behulp van de de informatie en modules die er geboden worden. Ze vinden alleen de beste hotels en kunnen los tours bijboeken, geen oerwoud aan keuzes. Geen vastgelegd pakket, eigen keuzes die gemaakt kunnen worden met een eigen budget. Ik merk dat het concept goed ontvangen wordt bij zakelijke partners, hier en daar nog wat hobbels te nemen. Inmiddels ben ik rond met hotels en vliegtickets, de tours - het moeilijkste gedeelte - begint vorm te krijgen. Bestemming: uiteraard Vietnam en als snel uitbreiding naar ander landen in de regio. Planning is om de website in september klaar te hebben, maar je kunt vast een kijkje nemen op http://www.beeninasia.com/ . Ik vind het in ieder geval heerlijk om weer aan het werk te zijn, te leren en iets concreets op te kunnen bouwen. En daarom komt het ook heel goed uit dat we nog een jaar hier zijn.
 In juni heeft Loes een feestmaand gehad. Begonnen met een schoolreisnaar Maleisië ! Ze zaten in de jungle in het binnenland van Maleisië. Raften, door een grot kruipen, trekking, opdrachten doen, corvee en back to basics (wat niet meevalt voor al die verwende expat kinderen...). Ze ging met tranen, ze kwam terug met een big smile. Dan had ze een groot graduation party, liep mee in een fashionshow omdat ze had gewonnen met haar kledingontwerp, afscheid Nederlandse school (ze heeft groep 8 afgerond), musical en de final graduation op school (ze krijgen allemaal een certificaat voor het afronden van de lagere school).
Koen en Jasper hebben meegezongen en saxofoon gespeeld in het Summer Concert van school, Jasper is 2e geworden in het schoolvoetbaltoernooi en Rob had deze week een zakelijk event in onze tuin met 70 Vietnamese klanten. 

En nu tellen we af voor Nederland. Loes & Jasper gaan nog 2 dagen mee naar school en hebben heel veel zin om hun vriend(innet)jes te zien en Koen verheugd zich al op de kaasstengels. En het logeren bij opa & oma en een weekje weg met andere opa & oma. En ik verheug me op koeler weer ! En ik geloof dat we boffen... Rob is maar 2 weken alleen en heeft, voordat hij naar Nederland komt, een week cursus in Londen. Holland, here we come !