zondag 20 oktober 2013

De laatste maanden Vietnam

Wat ooit begonnen is als een avontuur van 3 jaar gaat nu na bijna 4,5 jaar bijna aan zijn eind komen.

We hebben van een fantastische zomer genoten in Nederland. We gingen erheen met de wetenschap dat het waarschijnlijk de laatstekeer zou zijn dat we met verlof zouden gaan vanuit Vietnam. Er waren al wat opties de revue gepasseerd, maar niet serieus. Maar er zou wel wat gaan komen. Na enkele weken met de kinderen genietend van de Lek, de grazende koeien, de koele bries en het Hollandse landschap en vooral de vriendjes en vriendinnen, landde ook Rob. Op dat moment kreeg hij te horen: het wordt Bangkok ! Natuurlijk wisten we dat de kans erin zat, maar er is niets zeker tot het uiteindelijke ‘ja’.En nee, geen Europa, wat we verwacht hadden. En ja, we zijn er heel blij mee.


Wie in Vietnam gewoond heeft, weet dat het een intensief leven is en dat er een tijd is van komen en van gaan. We hebben een fantastische tijd gehad en blikken terug op een unieke kans die we hebben gekregen en beleefd.  Rob heeft veel mijlpalen bereikt in zijn werk en heeft enorm veel geleerd. Een dynamische markt met energieke mensen. Ik heb de kans gekregen om te doen wat altijd mijn 'hobby' is geweest: bezig zijn met reizen. De kinderen hadden geen betere school kunnen treffen en hebben zich enorm kunnen ontplooien. We zijn allemaal gegroeid als persoon, ieder op zijn eigen manier.


We konden wachten op een baan in Europa, waarvan we niet wisten wanneer die beschikbaar zou komen en wat het zou worden. En dan komt Thailand voorbij, waar we allemaal volmondig ‘ja’ tegen zeiden. Nog een aantal jaren genieten samen, in een land dat veel verder ontwikkeld is dan Vietnam en haar eigen dynamieken heeft. Niet te ver van Vietnam, zodat we nog eens terug naar ons ‘thuis’ kunnen en een prachtig land en regio verder ontdekken.


We hebben verder genoten van onze vakantie in Nederland, van vrienden en familie en van ons huisje in Cadzand. We hadden al snel besloten dat de kinderen en ik in Vietnam blijven tot het eind 2013 en niet overhaast gaan inpakken. Tijd om het te laten bezinken en om afscheid te nemen en om ons te verheugen op iets nieuws.

We waren nog geen 2 weken terug in Vietnam, toen we hoorden dat mijn vaders einde naderde. Binnen een paar uur zat ik in het vliegtuig, maar zonder Rob en de kinderen, omdat er geen tickets te krijgen waren ivm een vakantieweekend. Het is afschuwelijk om het vliegtuig in te stappen, niet wetende of je je vader nog zult zien of niet. De vlucht duurde dan ook vreselijk lang. En ik heb het gehaald en hij heeft het gehaald. Hij is blijven ademen en doet dat gelukkig nog steeds, een groot wonder. Ook Rob en de kinderen zijn nagekomen en ondanks alles hebben we een bijzondere en hele dankbare week samen gehad. Die week zou Rob ingewerkt worden in Bangkok, dus hij is na een paar dagen toch maar vertrokken. Ik ben na een week met de kinderen teruggegaan, die moesten weer naar school. Wederom een heftig afscheid, niet wetende hoe het verder gaat. En dat is nog steeds zo. Het gevoel dat je niet terug kunt, zeker nu Rob in Bangkok is begonnen en de verhuizing in voorbereiding is, maakt dat je je erg ver weg voelt.  Maar we genieten van elke dag dat hij er is en de momenten dat we kunnen skypen.


Inmiddels heeft Rob er 2 weken Bangkok opzitten. Vietnam is voor hem afgesloten, hij heeft een fantastisch afscheid gehad van zijn team. Je merkt dat hij op handen wordt gedragen en dat ze hem zullen missen. Voor ons duurt het afscheid nog wel even, dat is wel een beetje vreemd. De afgelopen 2 weken zijn ook Rob's ouders bij ons geweest, voor de 6e keer. Wat hebben ze genoten en wij ook ! Ze hebben op de kinderen gepast, zodat ik naar Bangkok kon voor huizenjacht.

Ons leven begint in Bangkok. Rob is gestart met veel plezier en goede eerste indrukken. De huizenjacht is niet makkelijk, vooral ivm verkeer. Je woont of in de stad, dichtbij alles maar geen ruimte, of je hebt ruimte om je heen, maar woont verder van alles af.  Maar iedereen die in Bangkok woont is erg enthousiast, dus ook wij zullen onze draai wel vinden. Deze week is het herfstvakantie en zijn wij ook in Bangkok om Rob gezelschap te houden en om op eerste ontdekking uit te gaan. De kinderen zijn toegelaten op een fantastische (ook Britse) school, waar we volgende week maandag kennismaking hebben.Een fantastisch avontuur wordt afgesloten, een nieuw avontuur komt eraan!Vietnam , we zullen het missen !!