woensdag 23 mei 2012

FOBISSEA games

Ruim een half jaar hebben Loes en Jasper getraind. 5 dagen in de week om 7 uur 's ochtends op school zijn, zwemmen, athletiek, voetbal en T-ball (soort softball). 2 strenge selecties en dan uiteindelijk bleven er 6 jongens en 6 meisjes over in jaar 4, 5 en 6. En dat alles heet FOBISSEA (Federation of British International Schools South East Asia). De landen rouleren, dit jaar was onze school gastheer. De gastscholen waren Shanghai, Beijing, Manilla en Brunei. Je snapt wel, ze waren erg trots om mee te doen en erg blij dat het na een half jaar eindelijk zover was !

De avond te voren zei Loes: 'ik ben helemaal niet zenuwachtig', waarna ze na 5 min. begon te huilen om niets. Jasper zag het 's ochtends niet zittten, huilen, diarree, niet eten. Vrijdag 6.30 verzamelen op school en met de bus naar het athletiek stadium. Als de eerste activiteiten erop zitten, gaat de spanning een beetje weg. En vooral als de eerste medailles komen. Het is wel heel gaaf om op dat podium te staan ! De score van de ochtend is voor Jasper 2 zilver en 1 brons, Loes sleept een gouden medaille naar binnen.

In de middag staat zwemmen op het programma, voor beiden favoriet. Ze zwemmen ieder in een ander zwembad, dus mama rent op en neer van het ene naar het andere bad (5 min lopen). In alle races halen ze medailles, zilver of goud, wauw, wat zwemmen ze hard !

Uitgeput rollen ze die avond in bed. zaterdag 7.00 uur weer melden en met de bus naar de universiteitsvelden. Vandaag T-ball. Jasper heeft een ontzettend leuk team, waarbij ook de ouders heel gezellig en hecht zijn. Er wordt wat afgejuichd ! Ook de meiden van jaar 6 worden flink aangemoedigd. M.n. de laatste, voor ieder 4e wedstrijd, was wat aanmoediging nodig. De hele ochtend op het veld met
36-37C maakt van alle kinderen futloze vogeltjes. Maar ze hebben niet voor niets gestreden. Ze winnen beiden: zilver !! In de loop van de middag zijn we thuis, uitgeblust en lekker hangend op de bank. Koen heeft zich vermaakt met zijn vriendje Hidde die uit Singapore over is, dus ook zijn dag is helemaal goed !

 

Zondag, 7.30 melden. Vandaag voetbal. Jasper heeft hier het meest naat uitgekeken, Loes begint de dag met:'baahhhh, voetbal...' Tja, dat geeft enigszins de motivatie voor de dag aan en weerspiegelt van beiden ook exact de loop van de dag. Jasper knalt met zijn team en vecht voor de 2e plaats. Het meidenteam heeft een iets ander energieniveau en heeft deze dag geen medaille... Ook na deze hete dag is iedereen op.
We kijken terug op fantastische games, een goede sfeer en in totaal pronken er 16 medailles !! We zijn trots op onze bikkels !
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten