vrijdag 13 augustus 2010

Ons eerste verlof

Maanden keken we uit naar ons verlof, terug naar vrienden en familie, rust, ruimte en koele lucht. 28 juni was het zover. Ik ging met 3 kinderen van HCMC naar Hong Kong en dan verder naar Amsterdam. Iedereen heeft heerlijk geslapen en we komen dan ook redelijk fris in Amsterdam aan. We worden opgewacht door opa en oma Utrecht, die de kinderen vast meenemen. Ik neem met 4 koffers en 4 handbagages een taxi, omdat dat allemaal niet past. Jeetje, wat rijd die man hard ! Even op de teller kijken. Een keurige 100km/u. Wat is het netjes, wat rijdt iedereen keurig naast elkaar ! En wat is het groen en een heerlijk weer. Bij opa & oma doen we ons te goed aan eierkoeken, krentebollen en vlaai. Mmmm...
Tussen de middag staat Loes' vriendinnetje Sophie onverwacht voor de deur. Loes kijkt met grote ogen en gelooft het niet. Ze zijn heel even onwennig, maar al snel pakken ze de draad weer op. Ze zullen deze weken onafscheidelijk zijn, zoals het altijd was.

Dan vertrekken we naar ons Bed & Breakfast in Culemborg aan de dijk. We verblijven in een klein huisje (de oude schuur). Het ligt fantastisch, een enorme tuin en een buitenterras. Er staat een paard, 2 geiten en de zwaluwen vliegen rond. Door het hek is het 5 min. fietsen van ons oude huis (dat verhuurd is). De eigenaren zijn uiterst vriendelijk en we hebben een heerlijk vakantiegevoel. We gaan meteen naar de Plus boodschappen doen. De kinderen dansen door de winkel ! Lekkere koekjes, snoepjes, yokidrink, peren, aardbeien, Wicky, het karretje ligt al snel vol met lekkernijen. Heerlijk om zo te kunnen pakken !
De dagen daarna zien we langzaam aan alle buren en vrienden. Jasper speelt weer als vanouds met zijn vriendjes Thom en Thijs en Koen met Fenna en Rens. Het voelt alsof we lang op vakantie zijn geweest en gewoon weer binnenstappen in ons oude leventje.
De kinderen wilden de laatste 2 dagen mee naar hun oude school. Loes gaat gelijk op in haar vriendinnetjes, Jasper is een beetje onwennig, maar heeft uiteindelijk toch veel plezier. Koen had steeds het grootste woord dat hij ook naar school wilde (waar hij nooit was geweest), maar toen hij alle vreemde kindjes zag, wilde hij toch liever mee naar huis.
Daarna hebben de kinderen gespeeld, gelogeerd bij opa en oma, ze hebben veel vriendjes gezien, familie gezien, een dag op de boot bij oom Rob, gelogeerd bij tante Pauline, het vliegt voorbij.
Na 2,5 week komt ook Rob. Hij heeft nog 3 dagen, waarin hij ook Ronde tafel ziet, zijn broer Jeroen en even geniet. Dan vertrekken we voor een week naar Zuid Frankrijk. We hebben een fantastisch huis met zwembad en Will & Diana zitten een paar huisjes verder.
Hier hebben we een echt vakantiegevoel, weg van huis. Heerlijk weer, du pain, du vin. Ook mijn zus Nieke, die een uurtje rijden verderop woont, komt gezellig 2 dagen om bij te kletsen.

Dan gaan we rechtstreeks door naar Zeeland, waar we een huisje hebben op de Banjaard en waar opa & oma Weert ons vergezellen. Het is fijn om ze een week bij ons te hebben, dat zij de kinderen en het hele familiegebeuren nog eens van dichtbij kunnen meemaken. We treffen het weer met het weer. 's Ochtends bewolkt, 's middags zon, dus we gaan een paar keer naar het strand. Ook hier hebben we weer gezelligheid: mijn broer een dag, mijn zus 2 dagen, Ronde Tafel.... En dan sluiten we Zeeland af met een weekend Domburg met Melanie, Rianca & Inge met de kids. Als ik het zo opschrijf, denk ik: jeetje wat druk. En dat was het ook, maar ook reuze gezellig en we hadden niets willen missen. En dan wil ik nog sorry zeggen tegen de mensen die we ook nog zo graag hadden gezien of gebeld, maar.... we hebben tijd tekort gehad !











De laatste week hadden we nog een week in ons B&B in Culemborg. Deze week was rustig, veel mensen op vakantie, Loes nog logeren bij opa & oma (ze is een dag naar Amsterdam en Anne Frank huis geweest). Even uitrusten dus nog.
En afgelopen zondag zijn we weer huiswaarts gekeerd. Voldaan, voor mij en de kinderen 6 en voor Rob 3 heerlijke weken. We hebben allemaal ook wel weer zin om terug te gaan. Je thuis is toch waar het dagelijkse leven zich afspeelt en je spullen zijn. En we weten nu: een jaar is zo voorbij ! Maandag zijn we aangekomen. Maandagmiddag is mijn zus Pauline met de familie gearriveerd en dinsdag moest Rob er alweer tegenaan.
Genoeg voor dit blog. Volgende week horen jullie van onze avonturen Mekong Delta (afgelopen week) en Sapa (volgende week), waar ik met de kids mijn zus vergezel. Tot snel !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten