zondag 27 november 2011

3 jaar wordt 4 jaar

Al een half jaar lang ligt het verzoek er om langer in Vietnam te blijven. In het voorjaar zagen we dat niet zitten, na de vakantie had ik er niet zoveel trek in. Maar na 2 jaar begint alles toch ook wel op z'n plek te vallen. Rob begint de vruchten te plukken van 2 jaar zweten en zwoegen. Inmiddels ben ik zover dat ik weer iets voor mezelf wil opbouwen. Ik ben serieus aan het kijken om een website in de reiswereld te maken en waar kan ik dan beter zijn dan hier ? De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin, de mogelijkheden die ze op school hebben qua sport en activiteiten, die zijn er in Nederland niet. En dan last but not least, economisch gezien kunnen we beter in dit stuk van de wereld zijn. We volgen de ontwikkelingen in Europa uiteraard en ook in Azie is de economische teruggang zeer goed te merken, maar er is hier nog groei en dus nog veel uitdaging voor Rob's werk. Voor het thuisfront was het idee even wennen, nog een jaar ! Maar we zullen zorgen dat we in 2013 weer in Europa, liefst in Nederland, neerstrijken !

De decembermaand in Nederland is toch altijd heel speciaal. De voorbereidingen voor Sinterklaas zijn toch echt anders als je ieder moment Zwarte Piet kunt tegenkomen en als je overal Sinterklaasliedjes hoort. Toch doet Sint hier ook zijn best. De inmiddels traditionele filmmiddag werd weer bij ons thuis gehouden. Veel van de grote kinderen zijn verhuisd en Loes en Jasper zijn zo'n beetje de oudsten. Er zijn veel nieuwe kleintjes, die we nauwelijks meer kennen. Een week later kwam Sinterklaas weer aan per boot en wist hij voor ieder kindje een verhaaltje te vertellen. Ook 's avonds wordt er weer bij de schoen gezongen en strooien de Pieten erg zuinig hun pepernoten. Het grappige is dat wanneer wij aan buitenlanders vertellen over Sinterklaas, ze er niets van snappen. De conclusie is dat het de Kerstman is die eerder jarig is en de zwarte helpers zijn hilarisch ! Tja, je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, nergens anders kennen ze Sinterklaas.
International week was erg leuk. De hele week staat in het teken van 'global citizens'. Iedere klas wordt versiert in een land. Jasper woonde een week in een Jordanie klas, Koen in Brazilie en Loes in Griekenland. Ze leren alles over klederdracht, gewoonten en op de food court konden ze eten proeven uit alle landen. Dit jaar had Nederland speculaas en boterkoek, maar dat vond men toch minder lekker dan de poffertjes. Vreemde smaak die speculaas.... Je ziet de Aziatische kinderen alleen met Aziatisch eten lopen, de Westerse kinderen geven voorkeur aan cakejes, wafels en taart. Dat is toch de aard van het beestje....
En als afsluiting volgt altijd de parade, waarbij alle kinderen in de traditionele kleding van hun land lopen. Korea en Japan zijn dan altijd heel bijzonder. En onze kaasdragers worden erg gewaardeerd !

Inmiddels hebben we ook alweer zwemwedstrijden op school achter de rug, volgende week heeft Loes er nog een op een andere school, zaterdag hebben Loes en Jasper een interscolaire atletiek dag en de eerste selecties voor 'het'  grote sportevenement tussen scholen in de regio zijn in volle gang. Dit betekent weer 5x per week trainen, meestal 7.00 uur 's ochtends. Dit jaar is onze school host, oftewel geen reis overzee...voor ons fijn, voor de kinderen jammer. En Koen zwemt inmiddels ook heel goed. Er is hier geen diplomazwemmen, maar na de kerstvakantie zal hij ook naar de 'groteren' gaan.

Nog 3 weken school en dan is het jaar ten einde ! We zullen weer naar Australie afreizen, waar we erg veel zin in hebben !!

1 opmerking:

  1. Toch een jaartje extra, dan zullen we die stoel aan Tafel nog een keertje zelf afstoffen:)

    BeantwoordenVerwijderen