donderdag 15 december 2011

We sluiten het jaar af

Brrr...een duik in een heel koud zwembad. In de ochtend is het 23C en overdag rond de 30C. Het is 'winter'. Vietnamezen zitten met dikke jassen en handschoenen aan op de brommer. Op school zie je af en toe kinderen lopen met een trui aan. Nog even en het jaar is ten einde. Dat gevoel is hier heel anders, het klopt niet als de december maand niet koud is !

Toch is Sinterklaas hier ook een zak met cadeautjes komen brengen. Het viel niet mee om alle cadeautjes bij elkaar te krijgen, zoveel gezellige dingen heb je hier niet. Maar goed, hier en daar een tegoedbon en een choloade kerstman in plaats van een choladeletter. Jasper gelooft nog heilig. De zwarte pieten zijn niet echt(die zijn geschminkt), de kerstman bestaat ook niet, de papa´s en mama´s vullen de stockings, maar de Sint bestaat toch echt ! Van de week merkte Jasper op (toen Koen er eindelijk eens niet bij was), die tennistas die papa heeft gekregen, die stond ook op de logeerkamer ? Toen ik Jasper vroeg wie dan Sinterklaas was als de Kerstman papa en mama is, vroeg hij heel verbaasd, ook papa en mama ? Toen zei hij 'nee, dat is niet waar, dat kan niet' en dat was het. s´Avonds zei hij nog een keer dat dat toch echt niet klopte. Dus....

De laatste weken zijn altijd druk, zoals op iedere school. Alle kinderen hebben sportdag gehad, Loes en Jasper atlethiekdag met andere scholen, Loes heeft nog zwemwedstrijden gehad op een andere school en natuurlijk zwemcompetitie in Bangkok ! Ze vond het toch wel heel spannend, Rob zat op een andere vlucht en zou ze wel goed zwemmen ? Ze heeft het heel goed gedaan. Ze was alleen ingedeeld in een pool met 11 en 12 jr omdat ze net 11 is. Jongens en meisjes door elkaar en kinderen die 10 uur per week (! ) trainen. daar kan ze niet tegenop zwemmen. Ze hebben veel plezier gehad en het is weer een prachtige ervaring waar ze haar hele leven op kan terugkijken.


En toen Rob weg was (natuurlijk dan), hadden wij een lekkere giftige boomslang in de tuin, brrr... Maar gelukkig heeft de tuinman 'm gevangen en dood gemaakt.

Gisteren was een spannende dag voor Loes en Jasper. Ze hebben meegedaan aan de 1e selectieronde voor Fobissea games (competitie tussen Britse scholen in Zuid Oost Azie met zwemmen, voetbal, athletiek en soort honkbal). Dit jaar worden ze (jammergenoeg) in HCMC gehouden. Ze hebben bieden de 1e ronde gehaald ! Op naar de 2e selecties, die half febr. plaats vinden. Er gaan uiteindelijk per jaar 6 jongens en 6 meisjes door. Vorig jaar was Loes reserve. Dit betekent dus voorlopig weer 5x p.wk trainen om 7.00 in de ochtend (joepie voor mama...).

Vorige week heb ik kerst gevierd voor de kindjes van de dovenschool. We hadden een goochelaar geregeld, heel veel lekkers en een cadeauzakje voor ieder kind. Wat waren ze oprecht blij, dat is zo heerlijk om te zien !
Koen had de opvoering van een kerstmusical op school. Deze gaat altijd over het 'Santa' verhaal, geen kerstkribbe met Jezus erin. Het is schattig om die kleintjes op het podium te zien. Deze week hadden we 'Christmas carols', waarbij het schoolkoor kerstliedjes zingt. En dan thuis de kerstboom, ook al is het maar voor een week. Dus zo proberen we toch een beetje in de kerstsfeer te komen !

Rob heeft het nog even erg druk op zijn werk. Alles af krijgen voor het eind van het jaar en dan is het de 3e week van januari al Tet, het hoogtepunt van het jaar in Sales. Vanmiddag nog een feestje voor Koen's verjaardag, die morgen 6 wordt en morgenavond...op naar Down Under Australia !!

Wij wensen iedereen heeeele fijne Kerstdagen toe en alle goeds voor een gezond en gelukkig 2012 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=gjadnmKZeyI

Geen opmerkingen:

Een reactie posten